Over Texel

Over Texel

Texel is een prachtig eiland waar ontzettend veel te beleven is voor jong en oud. Er zijn talloze wandel- en fietspaden waarmee u van de ene kant van het eiland naar de andere kant kunt komen. Je kunt heerlijk genieten aan het strand of juist verkoeling zoeken in De Dennen. Texel heeft zeven dorpen met elk een eigen karakter, zo kun je winkelen in De Koog of struinen door Oosterend.
Het Strand
Texel beschikt over maar liefst 35 km strand en duingebied waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en in de zomer kunt zwemmen. Langs het strand zijn er verschillende strandtenten waar je 's avonds na een lange stranddag nog heerlijk kunt nagenieten of waar je overdag kunt genieten van een lekker hapje.
Oudeschild
Oudeschild is de thuishaven van de Texelse vissersvloot. Rond het weekend ligt de haven vol met moderne kotters. Ook zijn er vissersboten waar u een middagje op mee kunt varen om garnalen te vissen en zeehonden te kijken. Tevens kunt u hier genieten van heerlijke vers gevangen vis of de geschiedenis van Texel beleven in het museum Kaap Skil.
Den Hoorn
Camping Loodsmansduin ligt vlakbij het authentieke Texelse dorpje Den Hoorn. Dit dorp ontstond rond 1200 als vissersplaats en vanaf 1300 ook als handelsplaats. Hier kunt u boodschappen doen, de beroemde witte kerk bezichtigen of heerlijk door en rondom het dorpje wandelen.
De dennen
Het grootste gedeelte van het Texelse bos is in het begin van 19e eeuw aangeplant. Er werden toen voornamelijk dennen geplant, vandaar de naam 'De Dennen'. Om een gevarieerder bos te creëren worden tegenwoordig loofbomen aangeplant. Door de aanleg van dit bos is Texel verrijkt met nieuwe soorten broedvogels, zoals de zwarte mees en de grote bonte specht.

In De Dennen zijn talloze wandel- en fietsroutes, kunnen kinderen heerlijk spelen en kunt u paardrijden. Daarnaast is er een barbequeplaats waar gratis gebruik van mag worden gemaakt.

de slufter
De Slufter is een uniek natuurgebied op Texel omdat de zee hier vrij spel heeft. Door het tij verandert dit gebied continu en daardoor vindt u hier unieke flora en fauna. De Slufter heeft vele verschillende wandelroutes die u kunt nemen om dit prachtige gebied te ontdekken. Naast de Slufter ligt natuurgebied de Muy. De invloed van het zeewater is hier verdwenen en de duinen zorgen voor een prachtige natuur.